Почела исплата новца уплаћеног на име накнаде за вођење матичне евиденције

Јавно-стамбено предузеће Крагујевац почело је са исплатом новца грађанима који су потписали споразум о повраћају износа уплаћеног на име накнаде за вођење матичне евиденције у претходне три године.

Новац је до сада добило више од 2.000 Крагујевчана.

У Јавном стамбеном предузећу кажу да су релативно задовољни одзивом грађана који су се до сада определили за потписивање споразума о повраћау новца уплаћеног на име накнаде за вођење матичне евиденције.

Од 1. септембра, када је објављен јавни позив, за ову опцију изјаснило се неколико хиљада Крагујевчана, а некима од њих већ је исплаћен новац.

Грађанима који немају отворен рачун у банци, поштари доносе новац на кућну адресу.

Међу Крагујевчанима има и оних који нису желели да потпишу споразум о повраћају новца, већ су одличили да то учине судским путем.

Подсетимо, накнада за вођење матичне евиденције, која је на месечном нивоу износила 49 динара, од јула ове године није више саставни део јединствене уплатнице за услуге у оквиру система обједињене наплате.

Након уочених неправилности у погледу обрачуна ове накнаде, Јавно стамбено предузеће је одлучило да је изузме са рачуна, уз образложење да овај ненамерни неспоразум ни на који начин не сме да се одрази на права грађана.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *