Почела изградња канализационе мреже у Книћу

У Општини Кнић почела је изградња комуналне инфраструктуре у оквиру државног пројекта Чиста Србија.

Реч је о 35 километара на територији општине која је до сада имала свега 1500 метара канбализационе мреже.

Вредност уговора је 16,5 милиона евра.

Кнић је поводом почетка радова, али и Дана општине посетио Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Поводом Дана општине, Скупштина општине Кнић доделила је председнику Србије Александру Вучићу повељу почасног грађанина за подстицај развоју ове општине и афирмацију напретка и бољег живота грађана гружанског краја.

Повељу је примио специјални изасланик председника Србије Милорад Вељовић.

Историјски тренутак за општину Кнић.

Пре пар месеци потписан је уговор највећи у историји општинске администрације и тежак готово као пет годишњих буџета книћанске општине.

Грађани Кнића, Топонице и Груже задовољни јер радови коначно почињу.

Они ће, како кажу, суштински унапредити квалитет живота мештана у гружанским селима.

Градиће се и пет система за пречишћавање отпадних вода.

Парадокс је да у сливном подручју Гружанског језера не постоји ниједан систем за пречишћавање отпадних вода.

Општинско руководство верује да ће кроз ову инвестицију успети да заштите и Гружанско језеро, а касније кроз измену Плана посебне намене и примену најсавременијих техниологија, обезбеде да град Крагујевац има здраву пијаћу воду, а да опшптина Кнић може језеро да корсти у комерцијалне сврхе кроз спортско-рекреативни туризам.

Радови на изградњи канализационе мреже почињу у три урбана насеља.

Радовима на изградњи канализационе мреже наставља се реализација пројекта Чиста Србија, односно инвестиције у комуналну инфраструктуру и еколошке пројекте.

Уговорене инвестиције у овој години износе близу две милијарде динара, а за следећу годину за сада су предвиђена улагања од око 900 милиона динара, рекао је на Свечаној седници поводом Дана општине, њен председник Срећко Илић.

У комплетну реконструкцију Дома културе уложена су 23 милиона динара, адаптирана је и опремљена кухиња у предшколској установи Цветић, и фискултурне сале у издвојеном одељењу вртића у книћу.

Обновљена је амбуланта у барама а у објекту у Равном гају планиран је модеран центар за бригу о старима.

Овогодишњи буџет увећан је за готово 60 милиона динара.

У плану је реконструкција водоводне мреже у Книћу за 4.500 коринсика и проширење индустријске зоне Равни Гај, где ће бити уложено још 1,3 милиона евра.

За асфалтирање главних путних праваца биће издвојено још милион евра, док је за Гружански коридор опредељено 180 милиона динара.

Поводом 26. новембра, Дана општине Кнић заслужним појединцима и организацаијама уручена су захвалнице и признања.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.