Почела изградња станова снагама безбедности у Крагујевцу

У насељу Денино брдо почела је изградња станова за припаднике снага безбедности, а у првој фази предвиђена је изградња 216 стамбених јединица, са роком завршетка од 480 дана.

У Србији ће се градити више од 8.000 станова или око 600.000 квадрата, а према речима Зоране Михајловић, министарке грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, завршено је пројектовање, дата је грађевинска дозвола и изабрани су извођачи радова.

У Србији ће се градити више од 8.000 станова за припаднике снага безбедности и то у Врању 186 станова, Нишу 190, Краљву 200, Крагујевцу 216, у Новом Саду ће почети да се гради 548 станова, а у Сремској Митровици 190.

Цене по метру квадратном у Врању су 400 евра, Нишу 450, Краљеву 400, у Крагујевцу и Сремској Митровици по 430 евра и у Новом Саду и Београду по 500 евра. Вредност станова са комплетном инфраструктуром је 325 милиона евра.

У насељу Денино брдо почела је изградња станова за припаднике снага безбедности, а у првој фази пројекта предвиђена је изградња 216 стамбених јединица.

Пројектом је планирана зградња више од 1.000 станова у девет ламела.

Када је реч о изградњи инфраструктуре локална самоуправа и Република уложили су преко 470 милиона динара у инфрастрктурно опремање ове локације.

Станови за припаднике снага безбедности нису социјални, већ се граде по највишим стандардима, а држава и локална самоуправа обезбеђују да цене буду прихватљиве.

Извођач радова је фирма из Параћина, а вредност посла је 844 милиона динара. Рок за завршетак радова је 480 дана од тренутка увођења у посао.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *