Прва Конференција компјутерског биоинжењеринга у Србији

Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Београдским универзитетом и Истарживачко-развојним центром за биоинжењеринг БиоИРЦ организује тродневну 8. Интернационалну конференцију компјутерског биоинжењеринга, која почиње сутра, у Београду.

Конференција оваквог типа први пут ће бити одржана у Србији.

Седма конференција одржана је у Француској, а домаћини осме биће универзитети из Крагујевца и Београда, који ће заједно са научницима из БиоИРЦ-а, од среде, 4. септембра, до петка, 6. септембра угостити и разменити искуства са 150 научника са разних страна света и из различитих истраживачких центара.

Носилац пројекта, конференције која се сваке друге године одржава на другој локацији, овога пута био је крагујевачки универзитет, а коме ће припасти част да светски научни подмладак окупи за две године знаће се по сумирању резултата београдског скупа.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *