Почела кампања „Вози одморан“

Помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Србије Мирко Коковић изјавио је да је кампања „Вози одморан“ која је почела данас, намењена свим возачима и путницима који ће током јула и августа пролазити кроз Србију, а првенствено путницима који иду на дуга путовања, онима који транзитирају али и свима онима који се у летњим месецима нађу на нашим путевима.

Коковић је за Танјуг рекао да је кампања, која ће трајати до 10. септембра, значајна јер се показало да се због заједничких институционалних активности, смањио број погинулих и повређених особа у саобраћајним незгодама.

Један од главних узрока саобраћајних незгода на путевима у току летњих месеци, које за последицу имају тешке телесне повреде или смртни исход, јесте умор.

Циљ кампање је да се подигне свест код возача и да им се представи колико умор може бити опасан и до каквих последица може да доведе. Према речима Коковића свакога дана у летњим месецима се догоди до 100 саобраћајних незгода.

Кампања „Вози одморан“ покренула је Агенција за безбедност саобраћаја заједно са Министарством унутрашњих послова и осталим друштвено одговорним партнерима.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *