Почела онлајн настава

За ученике основних школа данас су почели часови на националној телевизији како би током ванредног стања наставили са образовањем.

Од понедељка најављени су телевизијски часови и за средњошколце. Крагујевачке школе прилагодиле су наставу актуелној ситуацији, док је у појединим организована настава преко интернета.

Ученици Основне школе „Светозар Марковић“ имају могућност учења на два начина. Упоредо са телевизијским часовима, школа је покренула наставу преко интернета.

Само два процента ученика не може да учи на овај начин, док су сви ђаци у могућности да прате часове на телевизијском програму.

Средње школе направиле су оперативне планове рада у складу са врстама наставе и тренутном ситуацијом у држави како би ђаци несметано наставили са образовањем. Настава преко интернета није новина за ученике Прве крагујевачке гимназије.

Према најавама из Министарства просвете наредне недеље почеће емитовање телевизијских часова што ће пружити додатну могућност ученицима.

У Првој крагујевачкој гимназији у току су припреме за упис ученика у специјализована одељења.

Школа ће на сајту објављивати припремне задатке за упис, док ће родитељи и ђаци имати могућност да путем електронске поште комуницирају са професорима како би добили потребна упутства.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *