Подигнут ниво хигијене у Крагујевцу

Јавно комунално предузеће „Шумадија“ увело је низ мера како би се подигао ниво хигијене у граду.

Појачане хигијенске мере и контрола робе спроводи се у градским тржницама, интензивирано је чишћење улица у ноћним сатима, док су јавни тоалети затворени.

Највише измена има у јавном превозу, где се размишља о увођењу суботњег реда вожње у свим данима, док сектори паркинга и чистоће функционишу уобичајено.

У Јавном комуналном предузећу „Шумадија“ највише измена било је у сектору јавног превоза где су појачане хигијенске мере у возилима, укинута продаја папирних карата и уведен режим вожње који се примењеује током школског распуста.

У зависности од броја путника, који се редовно прати, могуће је увођење суботњег реда вожње током целе недеље што значи да ће за 30 одсто бити смањен број возила у јавном превозу.

До извесних промена у раду дошло је и у другим секторима Шумадије са намером да се побољша хигијена у граду.

Сектор паркинга ради уобичајено, док су на гробљима појачане мере заштите у складу са препорукама Владе Републике Србије и градског кризног штаба.

У Јавном комуналном предузећу „Шумадија“ кажу да ће се трудити да смање активности које нису неопходне у овом периоду.

Размишља се о скраћивању радног времена тржница, али ће о свим изменама грађани бити благовремено обавештени.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *