Почела предаја захтева за упис деце у државне вртиће

Локална самоуправа расписала је конкурс за пријем деце на целодневни боравак у вртићима Предшколских установа “Нада Наумовић” и “Ђурђевдан”.

У обе предшколске установе, на располагању је 671 место. Докумантација се подноси до 7. априла.

Јединствени конкурс за пријем деце у државне вртиће траје 30 дана и родитељи неће имати могућност, да у току године ван конкурса предају документацију.

Критеријуми за бодовање и рангирање су: деца из друштвено осетљивих група, радно-правни статус родитеља, деца чија су браћа и сестре уписана у предшколске установе чији је оснивач град, уколико похађају неке од вртића предшколких установа у радној 2020/2021. години, број деце у породици и просечни месечни приход родитеља.

Од прошле године постоји могућност подношења захтева за дете које се роди током трајања конкурса, с тим што уговорна обавеза креће од тренутка када се стекну услови да дете крене у вртић, односно кад дете наврши шест месеци.

Захтеви и потребна документација се подносе у канцеларији у улици Првослава Стојановића број 10. Конкурс је отворен до 7. априла.

Комисија ће до 7. маја извршити бодовање и рангирање и објавити прелиминарну листу бодовања и прелиминарни списак примљене деце.

Треба истаћи да прелиминарни списак деце није коначан и да се може поднети приговор у року од 8 дана од дана објављивања.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *