Почеле активности пројекта јачања капацитета Србије за учешће у Регионалној политици ЕУ

Истраживања јавног мњења о односу грађана Србије према Европској унији показују да скоро половина испитаника није упозната са процесом приступања наше земље ЕУ и погодностима које отвара испуњавање услова преговарачког процеса.

Неинформисаност је посебно уочљива код млађе популације.

Крагујевац је један од градова где су започете активности у циљу развоја капацитета локалних институција и информисања јавности, посебно младих људи у домену кохезионе политике ЕУ.

На скупу који је одржан у Крагујевцу најављено је да су почетком септембра почеле активности „Јачања капацитета локалних актера и младих на регионалном нивоу у домену кохезионе политике ЕУ“ које спроводи Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља у партнерству са Регионалном развојном агенцијом Срем и Регионалном развојном агенцијом Југ.

Национални пројекат има за циљ да се шира јавност упозна са процесом приступања Европској унији.

Кохезиона политика представља главну инвестициону политику Европске уније и доприноси стварању нових радних места, побољшању квалитета живота грађана и повећању укупног економског развоја како држава чланица, тако и ЕУ у целини.

Активност „Јачање капацитета локалних актера и младих на регионалном нивоу у домену кохезионе политике ЕУ“ спроводи се у оквиру пројекта Немачко-српске развојне сарадње „Подршка реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији“ који имплементира ГИЗ.

Састанку су присуствовали представници Министарства за европске интеграције, ГИЗ-а и града Крагујевца.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.