Представа „Пристанак“ најбоља на 17. Јоакимфесту

Представа „Пристанак“ београдског Атељеа 212 проглашена је за најбољу 17. Јоакимфеста.

Специјалну награду града Крагујевца добили су глумци у представи „Мај нејм из Горан Стефановски“ Драмског театра из Скопља.
Овогодишњи фестивал под слоганом „Хармонија различитости“ обележио је шаролик репертоар и добра посета публике.

Представа „Пристанак“ у режији Небојше Брадића, по тексту енглеске ауторке Нине Рејн, добитник је Гран прија 17. Јоакимфеста.

По мишљењу жирија, који су чинили Ђорђи Јолевски, Жељко Јовановић и Ана Тодоровић, томе је допринела глумачка интерпретација и приступ теми из области правосуђа.

Специјалну награду града Крагујевца добили су глумци у представи „Мај нејм из Горан Стефановски“ театра из Скопља.

Поред глумачке интерпретације, предтаву је обогатила музика Влатка Стефановског и ефектна сценографија.

Организатори су задовољни квалитетом представа, али и посетом, јер су све представе одигранеу пуној сали. У Књажевско-српском театру најавили су гласање публике од наредне године.

Завеса на 17. међународни позоришни фестивал „Јоакимфест“ спушта се представом Боинг боинг“ позоришта из Никшића у част награђених.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *