Почели 46. Октобарски здравствени дани у Крагујевцу

У Крагујевцу се одржавају 46. по реду Октобарски здравствени дани, које организује окружна подружница Српског лекарског друштва.

Скуп, коме присуствују бројни угледни доктори и представници здравствених установа из Србије, Македоније и Босне и Херцеговине, посвећен је борби против пандемије корона вируса.

Октобарски здравствени дани традиционално окупљају здравствене раднике из више области како би разменили своја искуства и унапредили знања и вештине.

Овогодишњи скуп посвећен је борби против коронавируса. О својим искуствима током епидемије говори више од 80 предавача из Србије, Македоније и Босне и Херцеговине.

Октобарски здравствени дани у Крагујевцу окупили су представнике највећих здравствених организација и установа у региону.

На скупу је било речи о лековима који се користе у лечењу ковид пацијената, али и о сарадњи установа током епидемије.

Обавезе су спречиле многе медицинске раднике да присуствују Октобарским здравственим данима.

Због тога су организатори омогућили онлајн праћење традиционалног скупа у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *