Почели 47. Октобарски здравствени дани

Окружна подружница Српског лекарског друштва Крагујевац и ове године организује Октобарске здравствене дане.

Током дводневног конгреса биће одржан низ предавања о најновијим могућностима из модерне радиолошке дијагностике, интервентне кардиологије и у области стоматологије.

Октобарски здравствени дани се традиционално, по 47. пут, организују у Крагујевцу са циљем да на једном месту чланови Српског лекарског друштва и други здравствени радници унапреде знања, вештине и ставове у складу са савременим стремљењима у медицини.

Тема овогодишњег конгреса „Савремене могућности радиолошке дијагностике и интервентне кардиологије“ окупила је преко 50 предавача и неколико стотина здравствених радника из региона.

Универзитетски клинички центар преко својих предавача сваке године активно учествује у Октобарским здравственим данима.

Подршку организацији научног скупа, традиционално, дају Град Крагујевац као и све здравствене установе.

Поред основних конгрес укључује и слободне теме, усмене и постер презентације, од којих историјат медицине и садржаји који имају јавно-здравствени интерес имају значајно место.

Октобарски здравствени дани, завршавају се у петак, 28. октобра.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *