Почели 48. Октобарски здравствени дани у Крагујевцу

Међународни скуп Српског лекарског друштва – 48. Октобарски здравствени дани одржавају се данас и сутра у Крагујевцу.

Током дводневног конгреса биће организован низ предавања о најновијим могућностима савремене лабораторијске дијагностике у клиничкој пракси, педијатрији и хематологији, хипербаричној и спортској медицини као и о актуелностима у стоматологији и хигијени.

Интонирањем химне Србије званично су почели традиционални 48. Октобарски здравствени дани, међународни конгрес, који је и ове године у Крагујевцу окупио велики број истакнутих предавача, гостију, здравствених радника и сарадника.

На скупу учествује стотину лекара из земље и иностранства, који ће говорити о значају модерне медицинске дијагностике и другим темама битним за развој клиничке праксе и лечење пацијената.

Међу предавачима је и велики број лекара из Универзитетског клиничког центра Крагујевац.

У Крагујевцу не постоји слична научна манифестација која се у континуитету одржава скоро пола века. Конгрес лекара је од изузетног значаја за град као регионални здравствени центар.

Октобарски дани медицинских радника у Крагујевцу до сада су окупили око 25.000 лекара, а у стручном часопису крагујевачке подружнице Српског лекарског друштва објављено је више од 2.000 научних радова.

Од прошле године скуп има међународни карактер, о чему сведочи и категоризација коју је конгресу доделио Здравствени савет Србије.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *