Почели „Дани крагујевачке књиге“

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ свечано су отворени седми по реду „Дани крагујевачке књиге“.

На манифестацији која траје од 5. до 28. фебруара биће представљена крагујевачка издавчка и стваралачка продукција из 2018.

Програм манифестације, ове године, беседом је отворио Миодраг Стојиловић, новинар и публициста.

Дани крагујевачке књиге отворени су седми пут по реду у галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ у присуству великог броја посетилаца који су дошли да подрже домаће ауторе.

Музичким подлогом и беседом новинара и публицисте Миодрага Стојиловића почео је програм који ће трајати током фебруара.
За то време љубитеље крагујевачког издаваштва очекује богат културни програм.

Манифестација окупља велики број завичајних аутора, појединаца, хроничара и удружења који различитим интересовањима чувају традицију и културу Града.

На свечаном отварању додељене су и повеље за крагујевачку књигу године за 2018. Ову награду, уз образложење жирија, поделиле су две књиге – „Душа Србије“ аутора Зорана Петровића и Предрага Михајловића Цилета и монографија „Два века Старе цркве у Крагујевцу“ групе аутора.

Посетиоце, током традиционалне манифестације у Народној библиотеци, очекују представљање књига, радионице, завичајне приче и остала културна дешавања.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.