Почело 18. мајско саветовање на Правном факултету

У организацији Института за правне и друштвене науке, на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу 27. и 28. маја одржава се 18. Мајско саветовање на тему  „Садашњост и будућност услужног права“.

За овогодишње саветовање пријављено је више од 60 реферата правника образовних институција из Србије и Европе, који представљају своје радове кроз десетак тематских целина.

Међународни научни скуп Мајско саветовање, који се на Правном факултету у Крагујевцу одржава већ 18 година, окупља еминентне стручњаке из земље и иностарнства из области права.

Током презентовања реферата биће представљено више од 60 радова из неколико тематских целина које су посвећене локалној управи, образовању, заштити потрошача и другим повезаним правним темама.

Ове године тема за писање научног рада била је „Садашњост и будућност услужног права“ а сви написани реферати објављени су у зборнику који је ове године штампан на више од хиљаду страна.

Један од реферата био  је посвећен теми о раду јавне управе и значају институције локалног омбудсмана у заштити људских права у Републици Србији.

Омбудсман у Крагујевцу постоји 20 година и мирним путем решава проблеме грађана који исказују незадовољство према услугама јавних предузећа. 

Овогодишње Мајско саветовање на Правном факултету подељено је у две целине, током два дана, док су диксусија о рефератима и затварање Саветовања заказани за 28. мај у 16 часова.

Извештава новинар Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.