Поетско вече ученика и професора Друге крагујевачке гимназије

Поетско вече ученика и професора Друге крагујевачке гимназије одржано је последњег дана школовања матураната ове образовне установе.

У свечаној сали, догађају који организује литерарна секција, одазвали су се ученици-млади књижевни ствараоци, а међу њима и матуранткиња Аница Манојловић која је освојила прву награду на међународном такмичењу из поезије у Бања Луци.

Најзначајније раздобље живота средњошколаца Друге гимназије је заокружено уз стихове, звуке гитаре, дружење и непосредан разговор.

Своје утиске са такмичења у књижевном стваралаштву и поезији са публиком коју су чинили вршњаци поделили су: Јана Станковић, Андреја Стојић, Аница Манојловић.

Међу учесницима је био и књижевни стваралац Никола Петковић, иначе професор биологије у Другој крагујевачкој гимназији.

Својевремено је као ученик  ове школе и члан литерарне секције почео да пише уз подршку професорке Александре Радовановић и без обзира на педагошки рад из биологије наставио је да се бави песништвом, прозом и преводима.

Ипак, највећа звезда Поетске вечери била је Аница Манојловић, која је освојила прву награду на такмичењу које је окупило 300 младих стваралаца у Бања Луци.

Као награда биће јој објављена књига поезије која ће се звати Мало поље пшенице. 

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *