Почело да ради Саветовалиште за старатеље дементних особа

Прва тросатна сесија Саветовалишта за неформалне неговатеље особа које пате од деменције, у просторијама крагујевачког Црвеног крста, одржана је данас, а следећа би требало да се припреми крајем марта, у послеподневним сатима.

Сусрет стручњака и неговатеља није био многобројан, али је, сходоно приликама, користан за људе који у породицама имају дементне особе.

Са члановима породица и неговатељима дементних особа разговарали су психолог и психијатар, а за следећа окупљања предвиђен је, у складу са потребама учесника, другачији састав тима.

Нови сусрет са људима којима је потребан савет око помоћи и неге особа које пате од деменције заказан је за 31. март у послеподневним сатима, у просторијама крагујевачког Црвеног крста.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *