Студенти напустили све павиљоне Студетског дома

Студенти свих година који станују у Студетском дому напустили су данас своје собе и отишли кући.

Сви павиљони су празни а у дому ће се задржати само студенти из међународне размене којих је четворо и који ће у дому остати и надаље.

Запослени у Студетском центру Крагујевац ће наредних дана обавити детаљну дезинфекцију и конзервацију свих соба у којима су остале ствари и гардероба студената до њиховог повратка у дом.

Како сазнајемо, у овој установи доћи ће и до реорганизације запослених у скалду са правилима која су прописана током трајања ванредног стања.

У павиљомима Студентског дома у Крагујевцу нема више студената. Многи од њих су одмах након објаве ванредног стања отишли из дома, углавном они који имају трајнио пребивалиште у оближњим градовима.

Током дана кофере су паковали студенти свих година који су док траје ванредно стање напустили овај простор и вратили се својим кућама.

Запослени Студентског дома обавили су дезинфекцију соба и сваку собу конзервирали до повратка студената.

Трпезарија и кухињски простор су дезинфиковани и до повратка студената се неће користити.

У дому остаје само четворо иностраних студената из међународне размене који у Крагујевцу бораве неколико година. То су углавном студенти старијих година. Они се неће врађати у своје земље а као и до сада имаће обезбеђен смештај у павиљонима студентског дома као и исхрану.

Студентски цетар Крагујевац пружа услуге и за треће лице. Тај посао ће свести на минимум, истиче директор ове установе Млађан Димитријевић који је навео да ће сходно ситуацији коју диктира ванредна ситуација организовати посао који се односи на услуге за треће лице.

У скаду са прописаним правилима која ће важити током ванредне ситуације у овој установи настоје да заштите запослене, и објекте од могућности заразе Ковидом-19.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *