Почело обједињавање ЈКП

Спајањем „Чистоће“, „Зеленила“, „Тржница“, „Паркинг сервиса“ и предузећа „Градска гробља“ у једно, биће успостављен ефикаснији систем, а квалитет услуга које ће пружати грађанима – подигнут на виши ниво.

Процес обједињавања јавно-комуналних предузећа биће завршен до краја године, а о евентуалним изменама у начину плаћања услуга грађани ће бити благовремено обавештени.

Јавно-комунално предузеће „Шумадија Крагујевац“ назив је под којим ће убудуће пословати крагујевачка „Чистоћа“.

И не само она, јер је одлуком Скупштине града предвиђено да се у том систему нађу и „Зеленило“, „Тржнице“, „Паркинг сервис“ и „Градска гробља“.

Циљ је, кажу надлежни, боља ефикасност и већа оперативност, а приоритет – интерес грђана.

Новоформирано предузеће имаће финансијску моћ, захваљујући којој ће моћи да аплицира за озбиљније инвестиционе пројекте, што сада није изводљиво.

У њему, међутим, због обједињавња послова, неће бити места за све раднике „Чистоће“, „Зеленила“, „Тржница“, „Паркинг сервиса“ и предузећа „Градска гробља“, првенствено за оне који обављају административне послове.

Јавно-комуналним предузећем „Шумадија Крагујевац“ руководиће један човек, а садашњи директори фирми које ће бити обједињене, биће распоређени на места руководилаца одређених целина.

Процес обједињавања јавно-комуналних предузећа биће завршен до краја године.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *