Почело сређивање кошаркашког терена у Багремару

Уређење постојећих спортских терена и дечјих игралишта на територији града Крагујевца је не престаје ни током великих врућина.

Локална смоуправа је у сарадњи са Јавним комуналним предузећем Шумадија Крагујевац и Предузећем за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Шумадија“ покренула нови пројекат под називом „Удружимо се и засуцимо рукаве“ у оквиру којег запослени у овим фирмама, људи добре воље и житељи крагујевачких насеља, уређују игралишта и обнављају мобилијар намењен за игру најмлађих.

Прва акција је организована у Багремару.

„Удружимо се и засуцимо рукаве“ је пилот пројекат локалне самоуправе у оквиру којег је планирана обнова и реконструкција постојећих игралишта у свим насељима на територији града Крагујевца, која нису уређивана деценијама.

Реализација овог пројекта почела је у Багремару, фарбањем мобилијара и постављањем нових кошеркашких табли на игралишту у овом насељу.

У склопу овог пројекта, за који је из буџета града издвојено више од 13 милиона динара, биће реконструисани терени за мале спортове у Бресници и Станову, а највећа улагања планирана су за насеље Бубањ и игралиште иза зграде Градске управе.

Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Шумадија“, као извођач радова, већ припрема справе за теретане на отвореном, а прва ће бити постављена у Месној заједници Лепеница.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *