Почео упис у средње школе

Ученици у Србији у првом уписном року у средње школе могу да се упишу данас и сутра.

Како је објављено на порталу Моја средња школа, предаја докумената и упис у средње школе моћи ће и ове године да се обави електронским путем, као и у школама од 8.00 до 15. 00 часова.

Највеће интересовање влада за образовним профилима медицинске струке, пре свега у унутрашњости Србије.

У четворогодишње образовне профиле може да се упише укупно 48.966 ученика, од чега у гимназије 15.108, а у трогодишње образовне профиле 10.125 ученика.

Ученици који нису распоређени у школама у првом уписном кругу, могу да предају листе опредељења за други уписни круг, електронским путем или непосредно у школи, а упис ће трајати до 6. јула до 15.00 часова.

У првом уписном кругу распоређен је 59.091 ученик.

Ученици који из здравствених и објективних разлога нису полагали завршни испит у јунском року моћи ће то да ураде у августовском.

Помоћник министра просвете за средње образовање Милош Благојевић каже да највеће интересовање влада за образовним профилима медицинске струке, пре свега у унутрашњости Србије.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *