Почетак школске године обележио и штрајк дела просветара

Почетак и ове школске године обележио је, између осталог, и штрајк дела просветних радника.

Скраћеним часовима, своје незадовољство због одлагања увођења платних разреда и повећања плате, исказали су, према подацима Школске управе у Крагујевцу, запослени у 12 школа.

Из Уније синдиката просветних радника Крагујевац поручују, да је реч о штрајку упозорења и да захтевају плате које неће бити испод републичког нивоа.

И овогодишњи почетак школе, обележен је штрајком просветара који су чланови Уније синдиката просветних радника Србије.
Незадовољни, како кажу, платама и сталним одлагањем израде платних разреда, о којима се преговара још од 2016. године, поједини запослени у крагујевачким школама првог радног дана, нове школске године, радили су скраћено, односно часови су трајали по 30 минута.

У неким школама, звоно се огласило на 45-ом минуту, али су представници синдиката напуститили учионице у 30 минуту.
Према подацима којима располаже Унија синдиката просветних радника Крагујевац, од 39 школа које су чланице синдиката, 18 је данас било у штрајку.

Према подацима Школске управе у Крагујевцу, часови су били скраћени у 12 школа.

На подручју које покрива Школска управа Крагујевац у први разред кренуло је и 1583 седмогодишњака. Новина је да ђаци ове године неће имати јесењи распут већ само зимски, који ће бити подељен на два дела, пролећни и летњи.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *