Подршка крагујевачких синдикалаца пријатељима из Италије

Невладина организација „Не бомбе, него бомбоне“ из Италије већ 20 година помаже децу и раднике из Крагујевца.

Крагујевачки синдикалци кажу да су у контакту и да пружају подршку пријатељима са севера Италије где епидемија коронавируса има најшире размере.

Невладина организација „Не бомбе, него бомбоне“ са севера Италије две деценије пружа помоћ деци радника некадашње фабрике „Застава“.

Осим финансијске помоћи, Италијани су донирали возила и улагали у обнову објеката у Крагујевцу.

Крагујевачки синдикалци кажу да су у контакту са пријатељима из Италије и да им пружају подршку током епидемије коронавируса.

Током 20 година створене су нераскидиве пријатељске везе. Поред дугогодишње сарадње, два народа имају доста сличности. Оно што је заједничко је свакако и хумор са којим се хватају у коштац са тешкоћама.

Чланови крагујевачког синдиката очекују италијанске хуманитарце у јуну у Крагујевцу. Они се надају да ће до тада престати епидемија коронавируса и да ће поново угостити пријатеље из Италије.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *