Подршка пројектима од јавног значаја за град

Удружења и Невладине организације које су конкурисале за финансирање и суфинансирање програма и пројеката које опредељује локална самоуправа данас су у згради града потписале уговоре.

Представнике крагујевачких удружења примио је члан Градског већа проф др Недељко Манојловић са сарадницима који је потписник одобрених уговора у име града Крагујевца.

За реализацију програма и пројеката у неколико области које су од јавног значаја за Град Крагујевац издвојено је 2 милиона 623 хиљаде динара.

Ове године било је велико интересовање па се на конкурс за доделу средстава пријавило много више заинтересованих у односу на прошлу годину.

Преко четрдесет удружења и Невладиних организација аплицирало је за средства из градске касе али је пројекат одобрен за само 23 корисника ових новчаних средстава.

Члан градског већа проф. др Недељко Манојловић каже да средства нису одобрена Удружењима и Невладиним организацијама која нису приложила потребну документацију или су наведена средства која потражују била превелика.

Најнижи новчани износ одобрен је у вредности од 50 хиљада динара а највећи који је добило неколико удружења износи 180 хиљада динара.

Ове године средствима града Крагујевца биће реализовано 12 пројеката удружења и нешто више програма које ће реализовати Невладине организације.

Потписници пројеката који ће финансирати град Крагујевац су представници удружења и организација међу којима је неколико ромских удружења која имају традиционалну сарадњу са локалном самоуправом.

Међу потписницима је и Удржење “Арт манија” које се бави неговањем старих заната и народном радиношћу.

Град Крагујевац финансира програме и пројекте од јавног значаја за град кроз некколико области: културе, спорта, заштите животне средине, привреде и многих других области.

Конкурс за финансирање програма и пројеката за 2019. је још увек отворен а односи се на активности Невладиних организација и Удружења.

Комисија која одобрава новчана средства истиче да ће ускоро на снази бити нова Уредба о финансирању програма и пројеката.

Град Крагујевац ће као и до сада финансирати програме и пројекте а критеријуми одобрења новчаних средстава као и реализација тих програма биће транспарентни.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *