Подршка школском и професионалном спорту

За финансирање школског и професионалног спорта у 2021. години из буџета града издвојена су значајна средства, а у односу на 2020.  увећан је износ намењен Савезу за школски спорт.

Локална администрација пружиће подршку и месним заједницама да обнове игралишта за најмлађе, а наставља се и са донирањем спортских реквизита образовним установама.

Отварањем обновљеног игралишта у Ердечу у које је уложено 1.400.000 динара означен је почетак овогодишње ревитализације простора за рекреацију у периферним насељима.

Из градског буџета само за ове намене, односно обнављање терена у насељима широм града, биће утрошено пет милиона динара.

Крајем прошле године у школске сале нове лопте добачене су из локалне администрације.

За школски спорт у години која предстоји планирано је много новина.

Kрад Крагујевац ове године подржава Спортско привредно друштво Раднички са 255 милиона динара.

Професионални спорт угрозила је пандемија.

У кошаркашком и ватерполо клубу било је играча који су победили корону, међутим после завршене сезоне у свим спортовима, још увек епидемиолошка ситуација води игру на теренима.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *