Подршка запошљавању младих

У Крагујевцу је одржана завршна конференција на којој су представљени резултати трогодишњег регионалног пројекта „Јееп-подршка запошљавању младих“ у који је било укључено пет земаља западног Балкана.

Пројекат који има за циљ унапређење социјалне и економске укључености младих на тржиште рада реализиван је и у Крагујевцу.

Кроз похађање тренинга за овладавање основним животним вештинама, обуке, праксе и менторску подршку, планирано је да у оквиру овог пројекта буде запослено 10 младих из Крагујевца који су били учесници програма обуке.

Већи део пројектних активности усмерене су ка оснаживању младих како би препознали и могли самостално да заступају своје интересе.

Циљ пројекта је и да локална заједница додатно помогне у решавању проблема незапослености. У оквиру овог пројекта, педесет младих из рањивих група у Крагујевцу успешно је завршило програм обуке.

Деветоро младих из дневног боравка за децу и младе Центра за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ успешно су прошли професионално усавршавање у две приватне школе.

Пројекат је осмислио и реализовало Удружење „Урадимо заједно“ у сарадњи са организацијом „СОС Дечија села Србије“.

Финансира га Немачко савезно министарство за економску сарадњу и развој и међународне организације СОС Дечија села и фондација Херман Гмаинер из Немачке.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *