У Крагујевцу одржана 12. Међународна стрип конференција

У Дому омладине одржана је дводневна Међународна стрип конференција, коју крагујевачко Удружење Свет стрипа организује 12. годину за редом.

Током манифестације организован је низ садржаја, берза стрипова, а међу гостима учесницима скупа били су најпознатији аутори из земаља бивше Југославије.

Посетиоци су имали прилику да се упознају и друже са стрип уметницима светског домашаја, као што су Бранислав Керац, Алекса Гајић, Берин Тузлић, Марко Сомборац.

Представљена су нова стрип издања, говорило се дометима стрипа који заузима све значајнији простор у различитим индустријама, од маркетинга до моделирања.

Стрип више није само део популарне културе, већ је захваљујући технологијама заживео у новим областима у којима је раније био незамислив.

Током дводневне манифестације, организоване су радионице, одржани концерти, трибине.

Увек популарна куповина раритета и читавих комплета привлачила је колкекционаре, али и љубитеље стрипа млађе генерације.
Међународна стрип конференција која се одржава у Крагујевцу постала је препознатљива у свету стрипа.

Признање „Брана Цветковић“ за изузетан допринос уметности стрипа ове године припало је стрип аутору Браниславу Керцу.

Иначе, манифестација је одржана у Дому омладине уз суфинансирање Града Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *