Подршка здравственој и социјалној заштити

У згради градске управе потписани су уговори о реализацији програма којим се остварују потребе и интереси грађана у области здравствене и социјалне заштите за 2019. годину.

Уговоре су потписали представници 18 удружења и организација из области социјалне и четири из здравствене заштите.

За те намене, из градског буџета, издвојено је 7,5 милиона динара.

Четврту годину за редом град Крагујевац наставља сарадњу са организацијама и удружењима која се баве проблематиком особа са инвалидитетом и здравственим проблемима у области здравствене и социјалне заштите.

Ове године, за те намене, издвојено је 7,5 милиона динара. Средства је добило 18 удружења из социјалне и четири из здравствене заштите.

Локална самоуправа жели да, на овај начин, унапреди постојеће услуге, као и да кроз нове начине финансирања удружењима и организацијама омогући увођење нових услуга у систем социјалне и здравствене заштите.

Осим овог конкурса, који се расписује за финансирање годишњих програма рада, удружења могу конкурисати са својим пројектима и на конкурсу који је стално отворен.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *