Подсећање на Теслине изуме поводом дана рођења великог изумитеља

Годишњица рођења једног од највећих српских иноватора и научника Николе Тесле обележава се сваке године у јулу, низом интересантних догађаја, са намером да се скрене пажња јавности, пре свега млађих генерација, на Теслина открића која су променила живот.

Лика и дела Николе Тесле требало би да се подсећамо свакодневно, не само на дан када се обележава годишњица рођења овог проналазача и научника.

Чини се да омладина није довољно упозната са свим изумима који доприносе квалитету живота какав данас познајемо.

Поред синхроних и асинхроних мотора и Теслиног генератора, оно што везујемо за Теслино име је свакако унапређење производње и дистрибуција наизменичне струје.

Иако је „рат струје“ између Едисона и Тесле вечита тема, а Едисон остаје познат у свету као научник са највећим бројем патената, Тесла је широм света вољен и поштован као геније који је ишао испред свог времена и радио – не за садашњост, већ за будућност.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *