Подстицаји пољопривредницима у Книћу

Пољопривредницима из општине Кнић данас су уручена подстицајна средства за инвестирање у физичку имовину.

Субвенције за куповину механизације или расних грла добило је 117 власника пољопривредних газдинстава. За ове намене из буџета општине Кнић издвојено је 7,7 милиона динара.

Интересовање пољопривредника из општине Кнић за подстицаје за инвестиције у физичку имовину било је велико. Конкурисало је 350 власника пољопривредник газдинстава, а њих 117 добило је субвенције за набавку механизације или расних грла.

Оптина Кнић, која је за пољопривреду из буџета у 2019. издвојила више од 33 милиона динара, на крају године реализује три подстицајна програма. Сточарима су исплаћена 2 милиона динара за вештачко осемењавање, за инвестирање у физичку имовину издвојено је 7,7 милиона, а завршен је и конкурс за подстицај младим пољопривредницима за шта је опредељено 4 милиона динара.

Током године из буџета општине Кнић издвојено је 3,7 милиона динара за набавку противградних ракета и накнаду за стрелце. Планирана су и средства за субвенционисање камата за кредите које су подигли пољопривредници. За ове намене опредељено је 4,3 милиона динара.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *