Појачана контрола постављања реклама привредних субјеката

Након инспекцијског надзора који је у току ове недеље спроведен у улици Краља Александра I Карађорђевића, где је пописано више од 100 реклама, утврђено је да велики број привредних субјеката није имао одобрење за постављање средстава за оглашавање.

Њима је комунални инспектор наложио да, у року од седам дана, прибаве потребну сагласност, или да рекламу уклоне.

Градска управа за инспекцијске послове и комуналну милицију почела је појачануконтролу постављања средстава за оглашавање, коју на терену спровподи комунална инспекција, у сарадњи са комуналном милицијом.

Кренуло се од ужег центра града, јер се ту налази највећи број реклама на отвореном простору, али ће се постављање рекламних ознака у наредном периоду контролисати и у осталим деловима града.

Обвезник плаћа накнаду или управљачу пута, или се новац уплаћује у локални буџет, на основу решења Градске пореске управе.

По истеку рока од седам дана, који је комунални испектор наложио, планиран је контролни инспекцијски надзор, у коме ће за субјекте који су поступили по налогу инспектора, поступак бити обустављен, док ће се у случајевима где није прибављено одобрење у предвиђеном року, издавати прекршајни налози уз новчане казне.

Надлежни напомињу да је у овом тренутку циљ да делују превентивно и најаве свим физичким и правним лицима интензивне контроле.

Истовремено и апелују на њих да, уколико немају потребна одобрења за постављање реклама, документ прибаве у што краћем року, како би избегли санкционисање и примену казнених мера.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *