У Школи за труднице радионица за будуће маме

Када бисмо морали да бирамо период у животу жене када би оне требало највише да се посвете себи и свом здрављу, свакако би то био и период трудноће.

Бенефити таквог односа и понашања су немерљиви, а оно што трудницама даје додатну снагу јесте уверење да чинећи добро за себе, чине добро и за своју бебу у стомаку.

Поводом 7. априла – Светског дана здравља, у Школи за труднице која функционише у оквиру крагујевачког Дома здравља, организована је радионица на којој је будућим мамама још једном указано на значај здраве исхране и здравих стилова живота.

Полазнице Школе за труднице не крију задовољство када је Школа за труднице у питању. Колико год да знају или имају искуства са трудноћом, порођајем и материнством, кажу, увек сазнају нешто ново. Стручне препруке односе се на физичку активност и здраве навике у исхрани.

Неопходно је и да труднице редовно посећују лекара и да буду фокусиране на себе и бебу.

Светски дан здравља – 7. април обележава се од 1948. године, а последњих 50 година основу чини здравље мајке и детета, наводе у Школи за труднице и подсећају да је овогодишњи слоган „Здравље за све“.

У другој педијатријској недељи Школе за труднице говори се о дојењу, значају природне исхране, емоционалној повезаности мајке и детета.

Психолог брине о менталном здрављу трудница, стоматолог о оралном, нутрициониста о правилној исхрани трудница и породиља, док тим патронажних сестара држи вежбе у Школи за труднице. Тема четврте недеље је нега новорођенчета, у којој треба да учествују оба родитеља.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *