Полиција у Крагујевцу открила 908 саобраћајних прекршаја, санкционисано 385 возача

Полиција у Крагујевцу је у периоду од 11. до 17. марта открила укупно 908 прекршаја приликом контроле 2.293 возила, саопштила је данас Полицијска управа.

Прекршаји су откривени током међународне акције усмерене на контролу коришћења сигурносног појаса и безбедног превоза деце у возилима, а која се истовремено спроводила у 30 европских земаља које су чланице Мреже саобраћајних полиција Европе.

Због некоришћења сигурносног појаса саобраћајна полиција је санкционисала 385 возача и 39 путника у возилима, док је због непрописног превожења деце у возилима санкционисала седам учесника у саобраћају, а због непрописног коришћења мобилног телефона током вожње 77 возача.

Како се наводи, саобраћјна полиција је, у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају, од почетка године, на подручју Крагујевца и припадајућим општинама, у редовним и појачаним контролама, открила укупно 7.637 прекршаја, од којих 3.240 прекршаја прекорачења брзине, 694 прекршаја некоришћења сигурносног појаса и 222 прекршаја непрописног коришћења мобилног телефона током вожње.

Санкционисана су и 422 возача који су возили под дејством алкохола и 22 под дејством психоактивних супстанци.

Од почетка примене нове мере из Закона о безбедности саобраћаја на путевима, полиција је на подручју Крагујевца и Аранђеловца привремено одузела два возила од учиниоца који су претходне две године правоснажно осуђени за теже прекршаје из области безбедности саобраћаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *