Помоћ пријатеља из Италије

Јединствена синдикална организација “Застава” у сарадњи са  Асоцијацијом “Мир сада” из италијанског града Леко  организовала је новчану донацију коју је добило шездесеторо деце из најугроженијих породица радника Заставе.

Сарадња са Италијанима траје 19 година а за то време како наводе организатори у Крагујевацу је средствима италијанских организација реновирано 45 објеката.

Новчану помоћ слали су италијански хуманисти коју су годинама добијали сиромашни и болесни малишани а чија је вредност  током непуне две деценије око 5 милиона евра.

Бурним аплаузом шездесет крагујевачких породица поздравило је донаторе из Италије, града Леко који су овога пута у Крагујевац донели милион двеста хиљада динара како би помогли породице које живе на рубу егзистенције.

Новчана донација уручена је и породицама у којима живе болесна деца али и онима који имају стамбене проблеме. Италијански хуманисти у Крагујевац долазе и доносе бројне поклоне, донацију и новац из Трста, Бреше, Рима, Торина, Лека  а око 300 евра годишње једна италијанска породица донира по једној крагујевачкој породици.

Под слоганом “Градимо мостове” у Крагујевац је дошло тринаест чланова Асоцијације “Мир сада” из италијанског града Леко  који су уручили новчану помоћ.

Они су прешли више од две хиљаде километара како би  уручули ову вредну донацију коју ће по први пут примити нових осам  породица у Крагујевцу.

Италијанске хуманитарне организације донирале су за адаптацију око 45 објеката на територији Крагујевца.

Хуматитарци из Лека обићи ће Основну школу “Милоје Симовић” у Драгобраћи у којој је реновирана фискултурна сала средствима која су  допремљена из италијанског града Леко.

Минутом ћутања одата је пошта преминулом Ђилберту Влајићу, великом пријатељу Крагујевца, хуманисти и донатору из Трста  на чију ће сахрану у овај град отићи и делегација Заставиних радника из Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *