Помоћ у грађевинском материјалу за три породице избеглих лица

Чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту др Гордана Дамњановић потписала је у име Града уговоре на основу којих се додељује помоћ у виду грађевинског материјала за три породице избеглих лица.

Пројекат доделе грађевинског материјала реализује се на основу Уговора о сарадњи на реализацији помоћи за доделу средстава намењених побољшавању услова становања избеглица кроз набавку грађевинског материјала из 2021. године.

Вредност Пројекта износи 1 800 000 динара и у реализацији помоћи Град је учествовао у износу од десет процента, односно,180 000 динара.

На Јавни позив пријавило се пет потенцијалних корисника.

Комисија за избор корисника помоћи је на основу поднете документације донела одлуку о додели помоћи за три породице избеглих лица које су испуњавaле све услове прописане Правилником.

Корисницима је пружена подршка од стране Града у прибављању документације.

На основу Одлуке Комисије Градска управа за друштвене делатности је спровела поступак Јавне набавке.

Вредност грађевинског материјала по породици износи до 600 000 динара, а помоћ су добиле породице Бранка Мартиновића, која живи у Пролетерској 10, Милана Бркића из Баљковца и Драгана Милиновића из Ресника.

Помоћ у виду грађевинског материјала нам много значи и захвални смо, јер заиста нисмо имали услова да то сами купимо, казао је један од корисника помоћи.

Према речима др Дамњановић, породице које су добиле помоћ су избегле из Хрватске и већ тридесет година живе у Крагујевцу.

Вредни су, часни и поштени људи, а изнад свега су скромни и захвални.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.