Додељени индекси новој генерацији специјализаната ФМН

У амфитеатру Факултета медицинских наука, продекан за специјалистичке и уже специјалистичке студије проф. др Горан Давидовић уручио је индексе новој генерацији специјализаната.

Од 63 лекара који настављају своје стручно усавршавање у области здравствених специјализација највише њих се определило за интерну медицину, општу медицину, гинекологију и акушество, педијатрију и ортопедију вилица.

Дарко Стојановић ради у Дому здравља у Младеновцу.

Уписао је специјализацију из ортопедије вилица на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу.

Основне интегрисана академске студије медицине Ивица Трифуновић је завршио на крагујевачком Факултету медицинских наука.

Ради специфичан посао са младима који захтева додатну едукацију, па је уписао специјализацију из психијатрије.

Од укупног броја специјализаната, њих 507 се определило за медицину и фармацију, 221 за стоматологију, а око 100 њих је на субспецијализацији.

Специјалистичке студије на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу до сада је завршило 776 специјализаната.

У претходних неколико година уведени су нови програми специјализација, што су: лабораторијска медицина, токсиколошка хемија, баро медицина, дијето терапија, медицина бола, онкологија, интензивна медицина, клиничка фармакологија и фармако-терапија.

Конкурси за упис на специјалистичке и уже специјалистичке студије расписују се два пута годишње, у априлу и октобру, а специјализације почињу 1. јуна, односно 1. децембра.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *