Помоћ за угрожене породице

Поводом Светског дана борбе против сиромаштва, 17. октобра, Црвени крст Крагујевца организовао је поделу топлог оброка за кориснике Програма народне кухиње.

Заједно са представницима Шумадијског управног округа, волонтери Црвеног крста у селу Цветојевац, обишли су материјално угрожене породице и том приликом поделили хуманитарну помоћ.

Узајамном и вишеструком подршком, Црвени крст је помогао више од 1.500 породица, јер значајно место у унапређењу квалитета живота припада међуљудској солидарности.

Помоћ је уручена и осмочланој породици Зувић из Цветојевца, којој су храна, одећа, школски прибор и средства за хигијену добро дошла.

Том приликом уручен им је двомилионити сапун, а овом симболичном бројком шкотска организација из Глазгова желела је да покаже количину среће и хуманости коју су поклонили нашим суграђанима.

Овогодишњи мото „Јавите се на позив 17. октобра да окончамо сиромаштво: Пут ка мирнодопским и инклузивним друштвима“ подстакао је многе појединце и фирме да помогну Народне кухиње, како би оброк, за кориснике, био разноврснији.

Тако је данас у просторијама Црвеног крста Крагујевац подељен топли оброк за кориснике Програма народне кухиње, који је био обогаћен прехрамбеним производима које су донирале фирме.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.