Поново ради Ковид амбуланта у Медицини рада

Завод за здравствену заштиту радника Застава у Крагујевцу од јутрос је поново у ковид систему.

Због повећаног броја оболелих, као и броја прегледа који су у АТД-у претходне седмице прелазили бројку од 800 дневно, одлучено је да се Медицина рада врати у ковид режим.

Шест медицинских тимова прегледа пацијенте који имају симптоме ковида, а радно време ове ковид амбуланте је од 7 до 22 сата сваког дана, укључујући и викенд.

Само у првим сатима рада ковид амбуланте у Заводу за здравствену заштиту радника Застава у Крагујевцу на прегледе је чекало више од 70 пацијената, углавном средње животне доби.

Старијих суграђана има, али неупоредиво мање у односу на претходне таласе, примећују лекари и наглашавају да је већина старијих избегла делта сој за сада, јер су вакцинисани.

Поред тога, већ се виде и разлике у симтомима , односно тегобама због којих се јављају невакцинисани и вакцинисани пацијенти који сумњају на корона вирус.

Медицински тимови у Заставиној амбуланти имају искуство из зимског периода рада у ковид систему.

Лекари Завода за здравствену заштиту радника „Застава“ у Крагујевцу апелују на суграђане да у овој медицинској установи обаве прегледе без обзира у ком делу града живе, како би се избегле гужве које су све веће у Респираторном центру у АТД-у.

Нековид део Медицине рада ради нормално, и како кажу лекари, чини се да су у том делу још веће гужве.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *