Пописано 4.000 непокретности

У Крагујевцу је настављен попис непокретности физичких лица. Надлежни службеници тенутно су на терену у месним заједницама: 21.октобар, Стара радничка колонија, Лепеница, Багремар, Пивара и Ердоглија.

На нивоу града до сада је пописано 4 хиљаде објеката. Циљ пописа је ажурирање евиденције у пореској Управи, јер се поступком не утврђује само стање и број непријављених објеката, већ и непокретности за које се установи већа површина у односу на пријављену у досадашњим пореским пријавама.

Почетком године у месној заједници “Центар града”, званично је почео попис непокретности физичких лица на територији града.

Пописују се станови, куће, пословне зграде, гараже и помоћни објекти ради увођења у пореску евиденцију Градске пореске управе Крагујевца и утврђивање пореза на имовину.

Попис је настављен у месним заједницама 21.октобар, Стара радничка колонија, Лепеница, Багремар, Пивара и Ердоглија.

Пописивачи на терену, евидентирају евентуалне непријављене објекте. Предмет пажње нису само новонастали, већ и објекти за које се утврди већа површина у односу на пријављену.

Неподношењем пореске пријаве, физичко лице, чини прекршај за који је прописана казна у износу од 5 до 150 хиљада динара, сходно Закону о пореском поступку и пореској администрацији.

Иначе, на територији града на терену се налази 14 пописивача који свакодневно раде од 9 до 17 часова и раде на ажурирању базе података како би се ускладили стварни и подаци које поседује администрација.

Извештава новинарка РТК Касенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *