Породици Митровић уручени кључеви од стана у Илинденској

Породици Митровић којој је у обилним падавинама прошле недеље у потпуности поплављена кућа у Левачкој улици, данас су уручени кључеви од стана у Илинденској, у насељу Багремар.

Митровићима је кључеве, у име града, симболично уручио шеф кабинета градоначелника Крагујевца Александар Лазовић.

Боравак у привременом смештају за породицу Митровић није орочен, тако да ће у стану остати колико год им буде потребно.

Трочлана породица Митровић је у монтажној кући у Левачкој улици живела од 2011. године.

Кажу да они у протеклих 12 година нису имали проблема, али да комшије кажу да је ово место плавило за време бомбардовања 1999. године.

Објашњавајући шта се догодило тог 15. јуна увече, Зоран Митровић је рекао да је велики прилив воде кренуо одједном и да он није могао да изађе из куће, јер су врло брзо ствари и намештај почели да плутају по соби и да му затварају сваки могући излаз, ка прозору и вратима.

Онда је вода постепено почела да се повлачи и он је изашао напоље где га је чекао чамац за спасавање.

Све надлежне службе су, додаје, биле ту да пруже помоћ, тако да су збринути на време.

Чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту Гордана Дамњановић подсећа да локална самоуправа брине о сваком свом становнику.

Породица Митровић је, објашњава, највише оштећена у недавним поплавама и они су, захваљујући брзој реакцији свих надлежних, од данас у новом трајнијем смештају. 

Претходних седам данма Митровићи су провели боравећи код рођака. Материјална штета јесте велика, али је најбитније да су они на окупу.

Са друге стране, град је најавио и друге могућности помоћи овојх угроженој породици.  

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *