У Станову угрожена домаћинства, комунална и путна инфраструктура

Наставља се санација штете након прошлонедељних поплава у Крагујевцу.

У Месној заједници Станово комплетно је сређена улица Краљевачког батаљона која је и магистрални путни правац.

Процењује се штета у домаћинствима и санирају остали оштећени путни правци у овом насељу.

Централна комисија позива грађане који су претрпели штету на својим стамбеним објектима 15. и 16. јуна да штету пријаве до 20. јула.

Пријава се подноси искључиво на кружном шалтеру Градске управе, сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова, на прописаном обрасцу који се може преузети у холу Градске управе и на званичној интернет страници града Крагујевца.

Станово је једно од четири насеља која су претрпела највећу штету након обилиних падавина прошле седмице.

Угрожена су домаћинства, комунална и путна инфраструктура.

Оштећене су улице које су насипане, а има и оних којима је неопходна санација иако су асфалтиране, јер је бујица носила све пред собом.

Критична ситуација била је за мештане улице Бранка Ћопића где је више домаћинстава угрожено.

Грађани се, у овом тренутку, не суочавају само са поплавама, већ и са клизиштима.

Породици Трифуновић је прво вода ушла у кућу, а након пар сати приметили су да је кренуло и клизиште.

Представници локалне самопураве кажу да су у Станову у првој фази урађене улице: Марка Симовића, Драгачевска, Албанске споменице и Шуматовачка код Грошничке станице.

На основу пријава од 16. до 19. јуна, у плану су улице Милована Марјановића, Корушка, Тамнавска, Младена Милорадовића, Милоша Терзића, Живка Житорађе, Тршићка, Кабларска, Петра Даниловића и Курсулина.

Управа за комуналне послове ће након тога дати налог градским комуналним предузећима, који су већ даноноћно на терену, и ангажованом приватном сектору да почну са радовима, како би се последице што брже санирале и како би се грађанима што пре могућило да се врате у нормалне животне токове. 

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *