Посао за 14 васпитача кроз програм „Обука вештина за васпитаче/медицинске сестре у вртићу“

У оквиру радне посете у Крагујевцу, делегација немачког Министарства за привредну сарадњу и развој,

представници Немачке развојне сарадње ГИЗ са представницима градског већа др Горданом Дамњановић и Душаном Алексићем обишли су Средњу стручну школу и предшколску установу Другарство, носиоца програма „Обука вештина за васпитаче/медицинске сестре у вртићу“ који у оквиру пројекта Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији подржава Немачка развојна сарадња.

Координаторка програма мере обуке вештина за васпитаче и васпитаче-медицинске сестре, Сања Милосављевић представила је начин реализације пројекта покренутог услед повећане потребе за овим профилом.

У оквиру програма кандидати су прошли кроз теоријску обуку у трајању од 12 дана а затим 42 дана практичне наставе и рад са децом узраста од годину до седам година.

Након завршног испита и практичног дела добили су сертификате и од 21 практиканта њих 14 је добило посао, објаснила је Милосављевић.

Систем предшколских установа делегацији из Немачке представио је Душан Алексић, члан Градског већа за образовање који је истакао да град ове године субвенционише више од две хиљаде малишана у приватним вртићима те да је субвенција 80 одсто од економске цене вртића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *