Провера спремности припадника јединице цивилне заштите

У Крагујевцу је одржан тренинг специјализоване јединице цивилне заштите за збрињавање на коме су припадници јединице показали спремност за деловање у различитим околностима.

Припадници јединице су на практичним примерима током тренинга увежбавали већ научене радње на основној обуци.

Задатак Управе за ванредне ситуације је реаговање у случају већих елементарних непогода, техничких и технолошких несрећа.

На редовном годишњем тренингу припадници јединице цивилне заштите увежабавали су већ научене радње што подразумева формирање и подизање шатора, постављање електричних инсталација, припрему простора унутар шатора за смештај и исхрану.

Збрињавање је једна од основних функција у ванредним ситуацијама.

Јединица је оспособљена да збрине угрожене на основној локацији али по потреби може да буде и мобилна и реагује на територији Шумадијског округа као и на територији целе Србије.

И поред незавидне епидемиолшке ситуације тренинг је одржан уз поштовање свих противеоидемијских мера.

Тренингу је присуствовало шесдесет припадника специјализоване јединице цивилне заштите за збрињавање коју углавном чине војни обвезници који су били на служењу редовног војног рока, али и они који су војску служили у цивилу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *