Последице НАТО агресије

У амфитеатру Факултета медицинских наука у организацији Комитета за међународну сарадњу студената медицине одржана је трибина истакнутог неурохирурга проф. др Данице Грујичић.

На трибини је било речи о последицама НАТО агресије, порасту учесталости малигних болести као и о последицама невакцинације.

Докторка Грујичић запослена је на Институту за неурохирургију Клиничког центра Србије а ангажована је и као наставница на Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Поред рада на клиници бави се и истраживањима па је до сада објавила преко 250 научних радова.

Говори на трибинама широм Србије на тему – катастрофалних последица НАТО бомбардовања, учесталости обољевања од малигних болести, али и реформи здравства и комплетног образовања.

Залаже се и за формирање координационог тела за испитивање последица НАТО агресије 1999. године.

У својим говорима докторка Грујичић даје подршку младима и мотивише их да остану у својој земљи и постану успешни у професијама којима се баве јер као један од највећих проблема види одлазак стручних и младих људи у иностранство.

Једно од многобројних питања присутних је било и у вези вакцинације.

Прва жена шеф катедре Хирургије са анестезиологијом истиче значај останка младих у својој земљи, ту где су и завршили школу уз развијање и унапређење свог знања за своју добробит али и своје државе.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *