Поспешивање запошљивости младих Рома

Ромима који су похађали обуку за заваривање, у оквиру пројекта „Поспешивање запошљивости младих Рома“, уручени су сертификати.

Пројекат је реализован у склопу програма немачке финансијске сарадње, који имплементира Немачка развојна банка.

Обуку за завариваче у Крагујевцу, похађало је 24 младића, припадника ромске националне мањине, који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Већина њих после завршене обуке нашла је посао, док други са нестрпљењем очекују позив послодавца.

Пројекат „Поспешивање запошљивости младих Рома“, реализован је са намером да се унапреди положај Рома на свим нивоима, а посебно у области радног ангажовања. У последњем извештају Националне службе за запошљавање, у Крагујевцу има више од 280 незапослених Рома.

Локална самоуправа годинама уназад финаснира пројекте који су од јавног значаја и који се односе на унапређење положаја ромске популације. Иначе, на територији Крагујевца живи 8000 регистрованих Рома.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *