Сутра се обележава Дан пешачења

Планинарски савез Србије и ове године организује највећу овогодишњу планинарску акцију „Дан пешачења – Србија 2019.“, под слоганом Србија хода!

Реч је о спортско-рекреативној манифестацији коју организују планинарски клубови са циљем подизања свести о вишеструком значају и позитивним ефектима пешачења како за старије тако и за најмлађе грађане.

Овогодишњу акцију „Дана пешачења“ у Крагујевцу, подржаће Планинарско-еколошки клуб „Гора“ и Планинарско друштво „Жежељ“, организацијом низа активности 14. и 15. септембра.

Планинарско-еколошки клуб „Гора“ окупља планинаре, екологе и љубитеље природе од 2007. године, док је Планинарско друштво „Жежељ“ основано још 1992. Оба удружења су током лета била активна.

Организовали су бројне планинарске акције како у Србији тако и ван ње. Обележавањем „Дана пешачења“ планинарска удружења желе да укажу на значај пешачења, али и његов утицај на здравље и добро расположење. Пешачење, кажу, повећава капацитет плућа и проток кисеоника у организму.

Планинарски савез Србије 2018. је установио „Дан пешачења“. Ове године, два крагујевачка планинарска друштва обележиће низом активности „Дан пешачења“, а програм почиње 14. септембра.

Крагујевачки планинари су овог лета освојили: Озрен, Гледићке и Радан планину, Дурмитор, Мон Блан, врхове у Словенији и Италији.

Планинарско-еколошки клуб „Гора“ и Планинарско друштво „Жежељ“, позивају све Крагујевчане да се придруже акцији у Великом парку, на „Дан пешачења“.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *