Постанимо јаче, знањем до успеха – економско оснаживање привредница

Економско оснаживање привредница и веће учешће жена у предузетничким пословима циљ је пројекта „Постанимо јаче, знањем до успеха“ који је представљен у Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа.

Програм, у сарадњи са Привредном комором, спроводи шест удружења пословних жена у Србији, међу којима је и крагујевачка Асоцијација пословних жена „Визија“.

Пројекат „Постанимо јаче, знањем до успеха“ треба да обезбеди већу одрживост компанија чије су власнице жене, повећа запосленост припадница лепшег пола, али и омогући веће учешће жена у малим, микро и средњим предузећима.

Циљ је економско оснаживање привредница, ширење њиховог пословног капацитета и стварање могућности да као добављачи уђу у трговинске ланце великих компанија.

Удржења пословних жена организоваће едукативне тренинге за привреднице како би научиле да послују успешније и изборе се са свакодневним изазовима.

Пројекат „Постанимо јаче, знањем до успеха“ спроводи Привредна комора Србије и удружења пословних жена из Крагујевца, Чачка, Краљева, Ваљева, Ниша и Лесковца, уз подршку Немачке развојне сарадње.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *