Постављен камен темељац за нови вртић у Крагујевцу

У месној заједници Ердеч постављен је камен темељац за изградњу новог вртића површине 1700 метара квадратних и капацитета 270 места.

Изградња вртића реализује се у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, које Министраство просвете реализује уз подршку Светске банке.

Објекат у Крагујевцу биће изграђен средствима Владе Републике Србије уз подршку Министарства просвете и локалне самоуправе града Крагујевца.

Тренутно се око 1000 деце из Крагујевца налази на листи чекања за субвенционисани боравак у неком од вртића који су под ингеренцијом Града.
Изградња новог вртића смањиће листу чекања и омугућити родитељима квалитетнији живот као и њиховој деци.

Ово је један од најзначајних пројеката који ће бити рализоавани у наредне четири године.

Месна заједница Ердеч има око 1100 домаћинстава у којима живи преко 4000 становника.

Град Крагујевац је крајем прошле године у оквиру програма Министарства просвете у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ потписао уговор у Влади републике Србије и у рекордном року обезбедио све што је било потребно како би се овај пројекат што пре реализовао.

Министарство Републике Србије улаже 48 милона евра у изградњу 23 вртића у 23 локалне самоуправе широм Србије.

За наредни период је у плану изградња још једног вртића у насељу Бубањ.

Изградњом овог објекта и уз наставак субвенција за боравак деце у приватним вртићима листе чекања би се у потпуности укинуле.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *