Потписан Протокол о сарадњи ПМФ-а и Града Крагујевца

Скупштина града и Природно математички факултет у Крагујевцу потписали су Протокол о сарадњи чиме су се створили услови за заједничку организацију и спровођење различитих пројеката из више научних области.

Једна од низа активности биће организовање припремне наставе за полагање мале матуре где ће се ученици боље припремити за предстојећи пријемни испит и упис жељене школе.

Један од домаћина у организовању припремне наставе за мале матуранте, по први пут, биће Природно-математички факултет.

Будући средњошколци моћи ће да добију додатна знања и драгоцену помоћ у припреми за полагање мале матуре.

Потписивање Протокола о сарадњи између Скупштине града и Природно-математичког факултета око заједничке организације и спровођења пројеката, помоћи ће да се све планиране активности реализују на најбољи начин.

Организовањем припремне наставе за полагање мале матуре ученици ће моћи квалитетније да се припреме за предстојећи пријемни испит и упишу у жељене школе.

То ће бити и значајна подршка родитељима, који су до сада за додатну припремну наставу издвајали пуно новца.

Програм обуке обављаће се посредовањем Канцеларије за младе, која пружа значајану подршку у избору професионалне оријентације и стручном усавршавању младих.

Подсећамо да ће приоритет имати ученици који примају дечји додатак, деца самохраних родитеља, деца чији родитељи примају социјалну помоћ као и деца без родитељског старања.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *