Потписан уговор са 25 полазника информатичке обуке ЈАВА програмирања

Филијала Националне службе за запошљавање у Крагујевцу и „Информатика“ АД, извођач специјалистичке информатичке обуке, потписали су уговор са 25 полазника обуке за ЈАВА програмирање.

Специјалистичке информатичке обуке организују се у 10 градова Србије и почеће 5. октобра. У току трајања конкурса пристигло је више од 7.800 пријава на нивоу целе Србије.

Највећи број пријављених кандидата је са подручја Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца.

За бесплатне специјалистичке информатичке обуке могла су да се пријаве лица која се налазе на евиденцији незапослених, да имају најмање завршену средњу четворогодишњу школу, склоност за информатичко програмирање, да познају рад на рачунару и енглески језик.

У Крагујевцу се за ову обуку пријавио 471 кандидат од којих је после тестирања и рангирања уговор потписало 25.

Потписивањем уговора изабрана лица похађају шестомесечну специјалистичку обуку и 20 дана обавезне праксе код послодаваца. До 12.априла 2019.године обука ће бити завршена.

Информатичке специјалистичке обуке, представљају наставак пројекта Владе Републике Србије, који је у 2017.години покренуо Министарски савет за информационе технологије и иновационо предузетништво.

Усавршавање младих и обука за запослење у ИТ сектору од великог су значаја за будућност друштва.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *